loading...
ایستگاه فایل
محمد غفوری تبار بازدید : 20 یکشنبه 26 دی 1395 نظرات (0)

تحقیق شطرنج

تحقیق شطرنج دسته: تربیت بدنی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 27صفحه تهیه شده استاین قوانین شطرنج نمى تواند همه موقعیتهاى محتمل را كه ممكن است در بازى پدید آید شامل شود و نیز نمى تواند تمام مسایل عملى را حل و فصل كند

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

تحقیق شطرنج


مقدمه

این قوانین شطرنج نمى تواند همه موقعیتهاى محتمل را كه ممكن است در بازى پدید آید شامل شود و نیز نمى تواند تمام مسایل عملى را حل و فصل كند. در حالتهایى كه دقیقاً در مواد قوانین حاضر پیش بینى نشده باشد، مى توان با بررسى موقعیتهاى مشابهى كه در قوانین حاضر مورد بحث قرار گرفته است به تصمیم صحیح رسید. در قوانین شطرنج، فرض بر این است كه داوران از صلاحیت لازم، قضاوت درست و بی طرفى كامل برخوردارند. مقرراتى كه زیاده از حد جنبه تفصیلى یابد ممكن است اختیار قضاوت را از داور سلب كند و لذا مانع آن شود كه او با مراعات انصاف، منطق و عوامل خاص به حل مسایل بپردازد.

فیده همه شطرنجبازان و فدراسیونها را به پذیرش این نظر فرا مى خواند. هر فدراسیون عضو فیده مختار است كه مقررات تفصیلى ترى را به اجرا درآورد، مشروط به اینكه: 

الف) به هیچ وجه با قوانین شطرنج رسمى فیده در تعارض نباشد؛

ب) به قلمرو همان فدراسیونها منحصر شود؛ 

ج) براى هیچ یك از رویاروییها] مچ ها [، مسابقات قهرمانى یا انتخابى تحت پوشش فیده، یا مسابقات عنوان گیرى درجه گیرى تحت پوشش فیده اعتبار نیابد.

تاریخچه شطرنج

در باره ی پیدایش شطرنج چندین روایت موجود است که تنها تعداد کمی از آن ها معقول و باور کردنی هستند. در ادامه این روایت های مختلف را با هم بررسی می کنیم تا به روایت واحدی دست پیدا کنیم. اولین داستانی که بررسی می کنیم، داستانی است که ثعالبی در شاهنامه ی معروف به ابومنصور نقل می کند. این داستان را فردوسی نیز در شاهنامه با تفصیل بیشتر آورده است. داستان از این قرار است که وقتی طلحند، پسر نای هندی در جنگ با گو پسر عمو و برادر امی بر سر پادشاهی کشته شد، مادرش از غم او افسرده گشت. گروهی از دانشمندان برای سرگرم کردن مادر و نیز نشان دادن وضعیت جنگی که پسرش در آن کشته شد شطرنج را اختراع کردند. از این داستان اگر به دلیل نبودن مدارک کافی بگذریم، در ادبیات کهن هند دو اثر وجود دارد که تا حدی قابل استناد هستند. در ادبیات هندی فقط دو اثر قابل قبول وجود دارد که در زیر به طور مختصر به شرح آن ها می پردازیم. نخستین مطلب مربوط به اوایل قرن هشتم میلادی است که به زبان سانسکریت وبا نثری ساده نوشته شده است. 

قوانین و مقررات شطرنج

قوانین شطرنج فیده شامل بازى زنده شطرنج است. این قوانین در هفتاد و یكمین كنگره فیده در نوامبر2000 در استانبول (تركیه) به تصویب رسیده است و از اول ژوئیه2001 جارى خواهد بود .متن انگلیسى این قوانین، متن معتبر اصلى شمرده مىشود. در متن انگلیسى، ضمیرهاى مذكر شامل ضمیرهاى مؤنث نیز هست .  

مقررات بازى

 ماده ۱: ماهیت و اهداف بازى شطرنج

۱ـ۱. بازى شطرنج بین دو حریف انجام مى شود كه مهره هاى خود را به نوبت بر یك صفحه مربع به نام صفحه شطرنج حركت مى دهند. بازیكنِ داراى مهره هاى سفید بازى را آغاز مى كند

"نوبت حركت" بازیكن موقعى است كه حركت حریف او انجام شده باشد.

۱-2 . هدف هر بازیكن قرار دادن شاه حریف در "معرض حمله" است به نحوى كه حریف هیچ حركت قانونى براى اجتناب از "گرفته شدن" شاه در حركت بعد نداشته باشد. بازیكنى كه موفق به این امر شود اصطلاحاً شاه حریف را "كیش و مات" كرده است و بازى را برده است. حریفی كه شاه او كیش و مات شده است بازى را باخته است.

۱-3 . اگر پوزیسیون طورى باشد كه هیچیك از دو بازیكن نتواند احتمالاً كیش و مات كند، بازى مساوى است.

 ماده ۲: پوزیسیون اولیه مهره ها در صفحه شطرنج

۱ـ۲. صفحه شطرنج یك شبكه ۸×8 از ۶۴ مربع مساوى است كه یك در میان  میان به رنگ روشن و تیره هستند (مربعهاى "سفید" و مربعهاى "سیاه"). صفحه شطرنج بین دو بازیكن قرار مىگیرد، به نحوى كه آخرین مربع سمت راست هر بازیكن سفید باشد.

۲ـ۲. در ابتداى بازى، یكى از بازیكنان ۱۶ مهره به رنگ روشن (مهره هاى "سفید") دارد؛ بازیكن دیگر ۱۶ مهره به رنگ تیره (مهره هاى "سیاه" دارد).

این مهره ها عبارتند از: 

یك شاه سفید 

یك وزیر سفید

دو رخ سفید 

دو فیل سفید 

دو اسب سفید

هشت پیاده سفید

 

نوع فایل: word

سایز:24.0 KB 

تعداد صفحه:27 

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق شطرنج , دانلود تحقیق شطرنج , تحقیق شطرنج , تحقیق شطرنج , تاریخچه شطرنج , قوانین و مقررات شطرنج , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1947
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 997
  • باردید دیروز : 305
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 997
  • بازدید ماه : 2,607
  • بازدید سال : 11,460
  • بازدید کلی : 146,043