loading...
ایستگاه فایل
محمد غفوری تبار بازدید : 44 یکشنبه 26 دی 1395 نظرات (0)

عارضة افزایش قوس پا

عارضة افزایش قوس پا دسته: تربیت بدنی
بازدید: 5 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 30 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 18

این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 21 صفحه تهیه شده استعارضه «گودی پا» یا «افزایش قوس»، به ناهنجاری اطلاق می شود كه در آن قوس طولی پا از افزایش غیرطبیعی برخوردار بوده و

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

عارضة افزایش قوس پا

 

عارضه «گودی پا» یا «افزایش قوس»، به ناهنجاری اطلاق می شود كه در آن قوس طولی پا از افزایش غیرطبیعی برخوردار بوده و همراه با چنگالی شدن انگشتان پا می باشد. عارضه مذكور از نظر علّت شناسی به انواع مادرزادی، اكتسابی و با علّت نامعلوم تقسیم می شود. همچنین برخی از منابع از پای گود نرم، كه به وسیله حركات و ماساژ قابل درمان است و پای گرد تغییر شكل یافته نام برده اند.

در نوع اكتسابی، این عارضه می تواند ناشی از كوتاهی نسوج نرم و كف پا، ضعف عضلات كوچك شست، عضلات بین استخوانی، ضعف عضله بازكننده دراز انگشتان باشد. همچنین ضعف عضله درشت نی قدامی و نیز فعّالیت بیش از اندازه عضلات ریز داخل كف پائی كه گاه در اثر كوتاهی تاندون آشیل به وجود می آید از جمله عوامل دیگر بروز این عارضه است.

روش ارزیابی عارضه مذكور نیز ترسیم نقش پا است. هرگاه نقش داخلی كف پا از خط فرضی كه از مركز وتر آشیل و در امتداد كف به طرف انگشت دوّم می رود، فاصله زیادی داشته باشد می توان عارضه مذكور را مشاهده نمود و در مراحل شدیدتر انگشتان به صورت چنگالی درآمده و نقش لبة خارجی پا، محو می گردد. در برخی موارد شدید نیز، عارضه گودی كف پا، با چرخش داخلی پاشنه همراه است.

علائم

پائین افتادن استخوان های مچ به همراه كوتاهی وتر آشیل، محدودیّت حركت در عمل خم شدن مچ را به همراه دارد. زاویه دار شدن قوس عرضی و وضعیّت انگشتان چنگالی نیز موجب محدودیّت در عمل خم شدن مفصل كف پائی و بند انگشتی شده كه كاهش دامنه حركتی در مفصل بند انگشتی میانی را به دنبال خواهد داشد. همچنین ممكن است در موارد شدید پاشنه مختصر چرخشی به داخل داشته باشد.

افزایش قوس طولی پا كه همراه با عارضه انگشتان چنگالی مشاهده می شود، موجب كوتاهی و انقباضات اسپاستیك عضلات ریز كف پائی می شود. كوتاهی نیام كف پائی و رباط ناوی پاشنه ای (فنری) همراه با كوتاهی وتر آشیل در موارد شدیدتر ملاحظه می شود. همچنین كشیدگی و ضعف عضلات قدامی ساق، به ویژه ضعف عضلات دودی و بین استخوانی كه به عنوان یك گروه عضلات كمكی در حین عمل عضلات تاكننده دراز دخالت دارند و به عنوان یك گروه عضله مخالف از خم شدن مفاصل بین انگشتی كه در موقع راه رفتن توسط عضله خم كننده ایجاد می شود جلوگیری به عمل می آورد، نیز دیده می شود. ضعف عضلات دودی و بین استخوانی موجب بروی انگشتان چنگالی می شود. در این وضعیّت مفصل كف پائی بند انگشتی به حالت باز شدن بیش از حدّ و بند میانی به حالت خم در می آید. كاهش تعادل، برخورد پاها با موانع كم ارتفاع و سقوط های مكرّر، احساس درد و خستگی در عضلات جلوی ساق، وجود پینه های دردناك در روی مفاصل خم شده، كاهش استقامت و احساس خستگی در راه رفتن ها و ایستادن ها و در مراحل پیشرفته، راه رفتن سخت، دردناك و غیرموزون و پاره شدن سریع كفش ها از علائم این عارضه است.

حركات باید بر كشش عناصر كف پائی، كشش وتر آشیل و تحرّك بخشیدن به مفاصل محدود شده مبتنی باشد. جلوگیری از خم شدن بند میانی و سوّم انگشتان و باز شدن بند اوّل انگشتان پا در اجرای حركات ضروری است. انجام حركات به صورت چرخش به خارج برای كشیده شدن نیام كف پائی، چرخش به خارج پاشنه و تقویت عضلات نازك نئی نیز مناسب است. تقویت عمل عضلات ریز داخل كف پائی و سایر عضلات ضعیف شده، انعطاف عضلات كوتاه شده و بهبود دامنة حركتی مفاصل، از جمله اقدامات درمانی ممكن است كه می تواند از سوی معلّمات ورزش و مربّیان اصلاحی، صورت گیرد و نتایج ثمربخشی را به همراه داشته باشد.

حركات اصلاحی

الف) حركات تقویتی

1) در وضعیت نشسته زانوها خم، پاشنه ها بر روی زمین پا را به حالت چرخش به خارج برده و سعی در دور كردن انگشتان از هم نمائید.

2) در وضعیّت نشسته با دست و یك حوله كه از زیر كف پا گذاشته است، سعی در كشش كف پا نماید. پا مقاومتی در مورد خم شدن به پشت و چرخش خارجی نمی كند.

3) در وضعیّت نشسته مانند تمرین قبل با استفاده از دست یا حوله سعی كنید بند انتهائی و میانی انگشتان را به حالت باز شده درآورید. توجّه شود بند ابتدائی باز نشود.

4) در وضعیّت ایستاده شیئی را با ارتفاع كم زیر بندهائی ابتدائی انگشتان بگذارید. روی پای دیگر را زیر پای اوّلی قرار دهید. همزمان با فشاری كه انگشتان پای اوّل به لبة شی وارد می كند، سعی در باز كردن بندها نمائید. پای دوّم را با فشار به ناحیه زیر مفصل انگشتی كف پائی مانع از باز شدن و بالا آوردن آن می شود. 

5) در وضعیّت ایستاده پنجه ها را به صورت بادبزنی از یكدیگر باز نمائید.

نوع فایل: word

سایز:30.6 KB 

تعداد صفحه:18

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : عارضة افزایش قوس پا , دانلود عارضة افزایش قوس پا , عارضة افزایش قوس پا , عارضه گودی پا , افزایش قوس پا , حركات اصلاحی , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1947
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 12
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 587
  • باردید دیروز : 305
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 587
  • بازدید ماه : 2,197
  • بازدید سال : 11,050
  • بازدید کلی : 145,633