loading...
ایستگاه فایل
محمد غفوری تبار بازدید : 21 شنبه 18 دی 1395 نظرات (0)

انرژی هسته ای و کاربرد های صلح آمیز آن

انرژی هسته ای و کاربرد های صلح آمیز آن دسته: فیزیک
بازدید: 24 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 5988 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 88

این محصول در قالب فایل word و در 88 صفحه تهیه و تنظیم شده است

قیمت فایل فقط 8,800 تومان

خرید

انرژی هسته ای و کاربرد های صلح آمیز آن

 

توجه :

 

 

 

 

 

 

 

شما می توانید با خرید این محصول فایل " قلق های پایان نامه نویسی (از عنوان تا دفاع)" را به عنوان هدیه دریافت نمایید.

پیشگفتار

کره ی زمین جایی که ما اکنون به راحتی بر رویش قدم می گذاریم، مکانی است که در گذشته های دور تنها آب ها برویش شناور بودند. بعد از چندی خشکی ها بر رویش پدید آمدند و آغاز زندگی موجود سازنده، اعم از گیاهان، آبزیان و ... و انواع مختلفی که زبان آدمی قادر به نام بردن آنها نیست.

اما انسان اولیه – موجود ناآگاه که طبیعت دست نخورده را در کنار خود داشت – با مرور زمان این مطالب را درک کرد که این محیط وحشی می تواند مأمنی مناسب برایش باشد و باید از تمام پدیده هایش استفاده کند.

اما، چه کسی فکر می کرد که از باد، بتوان نیروی بس مؤثر تولید کرد. از خورشید که گرمابخش کره ی ماست انرژی بگیرد. از آب دریاها، از گرمای عمق زمین و ...

بعد از مدتی که آشنایی اش نسبت به محیط افزایش پیدا کرد، با دستگاه های ساخت خود زمین را حفر کرد و گاز طبیعی را بدست آورد. کمی که پیش رفت، نفت را کشف کرد.

اما، چه کسی می دانست که کوچکترین و ریزترین شی جهانی که با قوی ترین میکروسکوپ های الکترونیکی هم قادر به رویت آن نبوده اند، سرشار از انرژی باشد؟

نیرویی که بتوان از انرژی آن تمام مردم جهان را بهره مند ساخت.

کشف این انرژی در زمانهای دور کاری بس دشوار بود. پس چگونه خانم کوری و آقای کرل موفق به کشف آن شدند؟ شاید حدس و گمانی که پایانش به موفقیت ختم شد.

در این پژوهش دانش آموزان جستجوگری به شرح مختصری درباره ی این انرژی و کاربردهای آن (در پزشکی، صنعت، کشاورزی و....) پرداخته اند. تا افرادی که در موردش اطلاعاتی ندارند، ذهنشان آگاهی پیدا کند.

سپاس بی کران به درگاه حق تعالی و درود و سلام به کلیه ی فرستادگانش به ویژه خاتمه آنان و عترت پاکش که چراغ راه زندگی متعالی اند. بسیار شاکریم که در برهه ای از عمرمان پروردگار عالمیان توفیق به ما عنایت فرمود تا از این طریق سهیم ناچیزی از دین خود را به شهدا و مردم قهرمان کشور عزیزمان ادا کرده باشیم.

بدون شک چکامه و دستاورد موجود بی نقص نیست بنابراین از بزرگان و تمامی عزیزان که این تحقیق را مطالعه کرده و می کنند که ما را از راهنمائیهای لازم بی نصیب نفرمایند.

مقدمه :

نه تنها جهان دنش و دنیای امروز متوجه ذره که همه اشیاء عالم خلقت را تشکیل می دهد، می باشد و نیرو و خاصیت آنرا مورد بررسی قرار داده است، بلکه بشر همواره در این امر تعلق داشته و تا آنجا که محیط و وسعت دانش او اجازه میداده در شناسائی و کشف آن کوشیده است. یونانیان قدیم در طریق کشف ذره پیشقدم بوده اند. اولین فردی که در مطالعه و بحث راجع به اتم پرداخت، دمکریتوس یونانی آن هم در 2500 سال پیش بوده است.

اما دانشمندان ایرانی از قبیل ابوعلی سینا فیلسوف نامدار و طبیب حاذق و ملاصدرا و امام غزالی و غیره نسبت به ذره و خاصیت آن شرح و بسط داده اند و با عبارت طنز ادبی حقیقت علمی و تغییر ناپذیر اتم را آشکار ساخته اند.

اتم یعنی ذره کوچکترین جز شیء مادی است که منشأ تشکیل اشیاء است. همه چیز از اجتماع ذرات کوچک اتم متشکل گردیده جهان و موجودات در آن هسته مجموع اجتماع ذرات اتم هستند اتم یا ذره خود از هسته مرکزی و ذرات ریز دیگری بنام الکترون تشکیل شده اند. ذرات موجود در هسته اتم پروتون نام دارند (بار الکتریکی مثبت) اما چون طبق قانون جاذبه (هم نام دافعه) نیرویی این ذرات را به یکدیگر متصل کرده است که به آن نوترون گویند. نوترون بار الکتریکی ندارد. الکترون ها که به دور هسته در حال گردش اند دارای بار منفی اند، اگر تعداد پروتون ها و الکترون های درون یک اتم مساوی باشد، آن اتم از نظر بار الکتریکی خنثی است.

در جهان هستی سه نیرو وجود دارد نیروی جاذبه ی نیوتونی (نام کاشف نیروی جاذبه) نیروی الکترومغناطیسی و نیروی اتمی و یا انرژی ذره ای که مورد بحث این پژوهش است که دارای جرم و انرژی و نور و تشعشع می باشد و مطابق فرضیه ی آلبرت انیشتین با قابلیت تبدیل جرم و انرژی بیکدیگر تحت فرمول E=MC2 منشأ اکتشافات جدید در جهان هستی و سیر در کرات و پی بردن به اسرار آن ها گردیده است هرچند اتم موجود انرژی و نور و حرارت است اما بشر تا چند قرن قبل بعظمت و نیروی خارق العاده آن پی نبرده و خواص فراوان آن را نمی دانست.

قرن هجدهم و نوزدهم را که دوران کشف جدید و ترقی و تعالی بشر می توان نامید، مغزهای متفکر باهوش، کنجکاوی بسیار کردند و با رنج فراوان و کوشش زیاد بکشف اسرار اتم آنطور که علم و عمل خواهان آن بود، نائل آمدند. امروزه با وسع دانش و بینش نظری و علمی، استفاده از نیروی شگرف اتمی عالمگیر شده و در اقصی نقاط جهان از این منبع عظیم قدرت بهره برداری علمی، فنی، طبی، اجتماعی و غیره می شود.

از برکت این کشف مهم در زمان صلح، فواید بی شماری عاید مردم جهان گردیده است. امروزه با استفاده معقول و مفید در اثر مهار کردن اتم، بشر توانسته با نیروی درمانی بر قخطی و گرسنگی غلبه نماید، آفات نباتی را از بین ببرد، کود لازم و مقدار دقیق آنرا در ازدیاد محصول کشاورزی معلوم نماید و عملاً نظریه معروف مالتوس را مبنی بر افزایش روز افزون جمعیت کره ی زمین و محدودیت مواد خوراکی مردود اعلام دارد.

امروزه از اتم و نیروی آن بحصول اشعه ی آلفا برای کنسرو غذاها و جلوگیری از خرابی و فساد آنها استفاده می کنند و در بهداشت عمومی و دفع مرض و طول عمر از آن بهره برداری می نمایند.

در امور پزشکی اتم کمک بسیاری نموده علاوه بر استفاده های عظیم علمی و لابراتوری و تشخیص و معالجه امراض ناشناخته و صعب العلاج پزشکان را راهنمائی دقیق است.

با استفاده از اشعه رادیواکتیویته قسمت های نامرئی بدن از قبیل مغز استخوان و غیره قابل رویت است و رادیوگرافی و رادیوسکوپی امروز کمک فراوانی به تشخیص عضو مریض و درمان آن می نماید. همین کشف مهم امراض غیر قابل علاج از قبیل سرطان که قبلاً معالجه آن ها غیر ممکن بوده، درمان می شود.

اما در کنار این همه مفاد، مضرراتی هم دارد. مثلاً اشعه رادیواکتیویته با وجود اینکه سلول سرطانی را می سوزاند، بناچار ببافتهای اطراف لطمه می زند. به عبارت دیگر در عین سرطان زدایی، خود سرطان را می گیرد و مولد سرطان در پوست و عضو سرطانی می شود. در دستگاه تناسلی اثر می گذارد و کسی که در معرض مستقیم اشعه آن قرار گیرد، عقیم می شود. این اشعه موجب سوختگی بدن و کوتاهی عمر می گردد. اما با استفاده از لوازم و ابزار مناسب، انسان ها را از این بلاها حفظ می کند.

استفاده ی صنعتی از اتم امروز در کارخانجات رایج گشته، کارخانه برق اتمی، اتمی، یخ شکن عظیم و ... همه محصول این نیروی عظیم هستند.

دیگر امروز برای بکار انداختن موتور مولد برق، نیاز به سوخت زیاد و انرژی آبشاری نیست، بلکه با مهار کردن اتم بوسیله ی ایجاد در آکسیون زنجیری در رآکتورها، می توان نیروی فراوان برق تولید کرد که بمصارف روشنائی و سوخت دور افتاده ترین دهات جهان برسد.

در هنر نقاشی و حرف و صنایع سبک و سنگین، بخوبی بهره برداری می گردد. استفاده از اتم در علوم مختلف از قبیل زیست شناسی، خاک شناسی، باستان شناسی امکان پذیر است و عملاً مورد اقدام و اجراء می باشد. برای تعیین قدمت سن خاک، اشیاء، اموات، گیاهان کربن 14 ایزوتوپ کربن و رادیواکتیوتیه و خاصیت اتمی دارند، استفاده می کنند.

در علوم جنائی و جرم شناسی و کشف بزه، دقت نظر اتم قابل توجه است. در نمونه برداری آلت ناچیز جرم از قبیل مو و لکه ریز خون و عرق، در تشخیص نوع و رنگ و محتوی آن دقت نظر کامل و موشکافی دقیق دارد که در کشف حقیقت و اجرای عدالت که قوام جامعه بر پایه صحیح آن استوار است، کمک می نماید. فوائد فراوان و ارزنده اتم در این مختصر قابل برشماری نیست.

چکیـده

از آن جا که برشمردن تمامی کاربردهای صلح آمیز انرژی هسته ای و نقش آن در زندگی بشری خارج از حوصله ی این نوشته است، بنابراین سعی شده تا در این مقاله صرفاً به کاربردهای مهم تر آن در زمینه های صنعتی، پزشکی، کشاورزی و ... با تأکید بر مقوله های ضرورت ایجاد
نیروگاه های هسته ای

عناوین :

پیشگفتار
مقدمه
چکیـده
فصل اول:
کلیـات تحقیـق

1-1-    مقدمه
2-1 بیان مسئله
3-1- اهداف تحقیق
4-1- اهمیت تحقیق
5-1- ضرورت تحقیق
6-1- سؤالات یا فرضیات تحقیق
7-1- تعریف واژگان
ماهیت هسته
مدل های هسته ای
پایداری هسته
فصل دوم :
پیشینه ی تحقیـق

1-2-    مقدمه
2-2 پیشینه ی نظری
3-2 پیشینه ی علمی : (نقد کتاب)
فصل سوم:
روش تحقیـق

1-3-    مقدمه
2-3- روش های مورد استفاده در تحقیق
3-3- بیان فنون گرد آوری اطلاعات و توضیح آن ها
فصل چهارم:
یافته های تحقیـق

مقدمه
درآمد
1-4- فرضیه
انرژی اتمی چه کاربردی در صنعت کشورمان دارد؟
ارزیابی انرژی هسته ای از منظر توسعه ی پایدار
تبدیل هسته ای چیست؟
تبدیل هسته ای
انواع تبدیل های هسته ای
غنی سازی
نشت یابی
هم جوش هسته ای چیست؟
واپاشی پرتوزا و نیمه عمر
قانون واپاشی
ملاحظات کلی در تولید رادیونوکلوئیدها
رسم واپاشی
2-4 فرضیه
انرژی هسته ای در درمان بیماری های صعب العلاج، موثر است.
رادیوتراپی چیست؟
استفاده از پرتو و تابش در درمان بیماری ها
رادیوتراپی درون حفره ای
رادیواکتیو چیست و چگونه آلودگی ایجاد می کند؟
نتیجه عمر رادیواکتیو
رادیوایزوتوپ چیست و چگونه تشکیل می شود؟
چگالی سنجی چگونه صورت می گیرد؟
کاربرد ایزوتوپ ها در تحقیقات گیاهی
ـ آیا سموم و مواد ضدآفات حشرات مضر را از بین می برند؟
رادیوایزوتوپ ها و تأثیر آن ها بر حشرات (آفات).
ـ چگونه می توان از بارور شدن تخم های ماده ی حشرات جلوگیری کرد؟
راه حل جلوگیری از بارور کردن حشرات
ـ ایزوتوپ های رادیواکتیو چگونه موجب نابودی علف های هرز می شوند؟
عناصر تشکیل دهنده ی ایزوتوپ های رادیواکتیو و نابودی علف های هرز توسط آنان
مثال
ـ آیا با استفاده از تشعشع می توان ترکیبات ژنی گیاهان را تغییر داد؟
تولید گیاهان با ویژگی های خاص
نمونـه
5-4 فرضیه ی    : استفاده از انرژی هسته ای موجب کاهش آلودگی هوا می گردد.
سوخت های فسیلی صرفه جویی شده
بخش سیاسی
انرژی هسته ای در ایالات متحـده ی آمریکا
ایران و انرژی هسته ای، NPT و پروتکل الحاقی
بمب اتمی
ساختمان بمب
فصل پنجم:
نتیجه گیری

5- مقدمـه
2- 5- نتیجـه
3- 5- مشکلات تحقیق
4- 5- پیشنهادات تحقیق
الف) پیشنهادات به مسئولین
منابع و مآخـذ

قیمت فایل فقط 8,800 تومان

خرید

برچسب ها : انرژی هسته ای و کاربرد های صلح آمیز آن , ماهیت هسته , مدل های هسته ای , پایداری هسته , انرژی اتمی چه کاربردی در صنعت کشورمان دارد , ارزیابی انرژی هسته ای از منظر توسعه ی پایدار , تبدیل هسته ای چیست , تبدیل هسته ای , انواع تبدیل های هسته ای , غنی سازی , نشت یابی , هم جوش هسته ای چیست , واپاشی پرتوزا و نیمه عمر , قانون واپاشی , ملاحظات کلی در تولید رادیونوکلوئیدها , رسم واپاشی , رادیوتراپی چی

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1947
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 358
  • باردید دیروز : 305
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 358
  • بازدید ماه : 1,968
  • بازدید سال : 10,821
  • بازدید کلی : 145,404